Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg
![Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173869/cf_259/artsoppa_med_smorstekta_bonor_och_ingefarskvarg.jpg)
Prova en exotisk variant av den traditionella ärtsoppan förstärkt med färsk gurkmeja, citrongräs och spiskummin. En intensivt gul ärtsoppa som toppas med ett vackert bön- och äppelfräs. Servera med ingefärskvarg för extra sting till den här välsmakande ärtsoppan med kryddig värme.
![Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173869/cf_259/artsoppa_med_smorstekta_bonor_och_ingefarskvarg.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Ärtsoppa
5 dl gula ärtor
2 - 2 1/2 l grönsaksbuljong
1 gul lök
2 hela färska gurkmeja
2 citrongräs
1 tsk spiskummin
salt
Ingefärskvarg
1 1/2 msk färsk riven ingefära
2 dl kvarg (10%)
salt
Böntopping
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 äpple
2 msk smör
För alla
Läs noga innehållet på buljongen. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1420 KJ / 357 kCal
Fett9 g
Salt5.4 g
Kolhydrater44 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer