Åses vilda korv med blomkålsmos
![Åses vilda korv med blomkålsmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18905/cf_259/ases_vilda_korv_med_blomkalsmos.jpg)
Ett härligt recept på korv av vilt med krämigt blomkålsmos. Du gör rätten av bland annat krokfjälster, enbär, öl, bacon, rådjursfärs, fläskfärs, blomkål och grädde. Mättande och gott!
![Åses vilda korv med blomkålsmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18905/cf_259/ases_vilda_korv_med_blomkalsmos.jpg)
Ingredienser
20 korvar
Korv
10 meter krokfjälster
10 krossade enbär
4 dl öl
2 - 2 1/2 potatisar
3 silverlökar
1 paket bacon (à 140 g)
600 g rådjursfärs (eller annan viltfärs)
700 g fläskfärs
1 1/2 tsk grovstött kryddpeppar
2 tsk grovstött svartpeppar
2 tsk malen nejlika
2 tsk mejram
1 1/2 msk salt
1 lagerblad
7 vitpepparkorn
Blomkålsmos
1 kg blomkål
3 dl vispgrädde
1 msk smör
1/2 tsk malen muskot
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Tips
Saknar du korvstoppare? Korven går också bra att göra i plastfolie. Lägg en klick korvsmet på ett ark plastfolie. Forma till en korv med blöta händer. Rulla ihop och vrid ändarna på folien (som en smällkaramell). Låt ligga 1 dygn i kylen. Ta bort plastfolien
innan korvarna sjuds och följ sedan receptet i övrigt.
innan korvarna sjuds och följ sedan receptet i övrigt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer