Asiatisk fisksoppa
Spännande soppa med asiatiska smaker av räkor, chili och curry. Laxen kokas och får fina smaker av lime och kokosmjölk. Garnera gärna din asiatiskt inspirerade soppa med lite färsk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
250 g laxfilé
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 citrongräs
1 kruka koriander
2 limeblad
2 msk olivolja
2 msk grön curry
skalet av 1 citron
1 l hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 l kokosmjölk
4 champinjoner
4 portioner nudlar
150 g skalade räkor
salt och peppar
För alla
Fri från ägg och laktos men kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen som kan innehålla mjölk.
Gör glutenfri: använd glasnudlar eller glutenfri pasta.
Gör så här
Tips
Man kan bryta de okokta nudlarna i mindre bitar, då blir det enklare att både servera och äta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om jag lagar rätten igen kommer jag inte sjuda laxen i ättikssprit och socker. Den blev alldeles för söt. Laxen är god som den är i den smakrika soppan.
Viktoria
2014-09-23Tog vad jag hade o bytte räkorna mot kräftor skippade limebladen och gjorde min egen fiskfond
Christer
2004-02-01