Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Prova asiatisk kycklingfärssås med ris istället för köttfärssås och spagetti till middag. Med kycklingfärs, morötter, kokosmjölk, ingefära, vitlök och ketjap manis – söt soja. Smakrikt och gott middagstips, som en enkel thaigryta. Servera med nudlar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
3 msk ketjap manis (söt soya)
salt och peppar
Till servering
risnudlar eller äggnudlar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut ketjap manis mot kinesisk soja. Servera med ris eller risnudlar.
Gör så här
Tips
Topping: Sweet chili, cashewnötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 652 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater59.2 g
Protein29.1 g
Kommentarer
Supergott
Eva-marie mia
2024-02-03Supergott👌
Pernilla
2023-11-08Hur gott var inte detta? Super. Serverade med sweet chili sause.Skitgött
Ann-charlotte
2023-08-18