Asiatisk sallad med sojabönor
Den här läckra salladen med marinerade sojabönor är en perfekt smakkompis till fisk och räkor. Låt bönorna dra sig en stund i den härliga marinaden gjord på olja, chili, rödlök, koriander, soja och lime.
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk fryst, hackad chili
1/2 rödlök
2 msk fryst koriander
2 msk soja
1/2 dl olivolja
saften av 1/2 lime
250 g frysta sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi422 KJ / 102 kCal
Fett2 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
Undrar om det går att spara i kyl?
Sabine
2024-06-16Hej Sabine! Det går bra att spara den ett par dagar. Det som kan hända är att syran i limen gör att bönorna blir lite missfärgade. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-17Det var gott, smaka dock av under tiden ni blandar soja, olja och citrus. Jag tog rostad sesamolja istället för det kändes mer asiatiskt och citron eftersom jag inte hade någon lime. Blev rätt salt med min japanska soja så jag fick balansera en del med mer olja, koriander, citrus och chili. Chiliflakes går lika bra om man inte har frusen chili hemma.
Philip
2022-07-23