Asiatisk sallad på burk
![Asiatisk sallad på burk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180877/cf_259/asiatisk_sallad_pa_burk.jpg)
Krispigt, syrligt, fräscht och knaprigt – den här salladen är en perfekt picknicksallad. Lägg alla ingredienser i en burk förutom dressingen som man dressar salladen med precis innan man ska äta. En smakrik matig sallad att ta med på utflykt eller till jobb och skola.
![Asiatisk sallad på burk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180877/cf_259/asiatisk_sallad_pa_burk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 rosésallad
100 g glasnudlar
olja
250 g haricots verts (bönor) eller vaxbönor
1/2 nätmelon (och gärna även galiamelon)
1 polkabeta eller gulbeta
1 morot
2 avokador
75 g babyspenat
1 dl rostade salta cashewnötter
Asiatisk dressing
1 dl mirin eller vitt vin + sockerlag (1 dl mirin motsvarar 1/2 dl vitt vin + 1/2 dl sockerlag)
1 msk rivet limeskal
1 1/2 msk limesaft
2 krm salt
3 msk sweet chili
4 msk hackad färsk koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 457 kCal
Fett19 g
Salt1.29 g
Kolhydrater61 g
Protein7.1 g
Kommentarer