Asiatiska kycklingrullar i rispapper
Älskar du asiatisk mat ska du prova dessa fräscha rispappersrullar med kyckling, grönsaker och mango. Den goda asiatiska smaken får du med koriander, chili, lime och teriyakisås.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfyllning
600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
1 msk olja till stekning
1/2 dl flagad mandel
3 msk teriyakisås
1 msk kryddblandning Coriander & Chili
Salladsfyllning
1/2 kruka färsk mynta (grovt hackad)
1/2 st gurka (fina stavar)
2 st salladslökar (fint strimlade)
10 rädisor (fint strimlade)
juice av 1 st lime
1 krm salt
1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili
50 g mizunasallad eller andra små gröna salladsblad
1 avokado i tunna klyftor
1 mango (skalad och i tunna klyftor)
1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)
Till servering
teriyakisås
sweet chilisås
ev ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2010 KJ / 480 kCal
Fett15 g
Salt1.35 g
Kolhydrater42 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nu finns inte den coriander&chili-kryddan kvar i sortimentet hos Santa Maria längre. Vad tar jag istället?
Ann-sofi
2021-01-25.. var finns rädisorna i ingredienserna?
Bernt
2016-08-06"Blanda mynta, gurka, lök och rädisor ...." Vilka rädisor? Ingredienslistan innehåller inga rädisor.
Alen
2015-02-23