Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk
![Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17683/cf_259/aubergine-_och_kikartsgryta_med_kokosmjolk.jpg)
Förtjusande gryta med aubergine, kikärter, paprika, tikka masala och kokosmjölk. Denna gryta med indiska influenser serverar du tillsammans med matyoghurt, limeklyftor och ris. Garnera med korianderblad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
![Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17683/cf_259/aubergine-_och_kikartsgryta_med_kokosmjolk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 gul lök
1 paprika
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 msk olja till stekning
1 burk indisk cooking sauce, t ex tikka masala (à ca 500 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 burk kikärtor (à 400 g) eller blötlagda och kokta bönor (1 burk bönor motsvarar ca 4 dl blötlagda och kokta kikärter)
blad från 1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
limeklyftor
För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i cooking saucen.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3503 KJ / 828 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppade med banan -- blev jättegott!
Oscar
2014-02-19Perfekt att ha med på paddlingsturen då alla grönsaker och burkar håller bra utan kylskåp. Och mycket gott.
Katrin
2010-09-20Jättegod gryta, enkel att göra. Jag skippade dock koriander andra gången jag gjorde den, gillade inte den kryddan.
Therés
2009-09-07