Aubergine- och olivdipp med mandel
![Aubergine- och olivdipp med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189549/cf_259/aubergine-_och_olivdipp_med_mandel.jpg)
Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.
![Aubergine- och olivdipp med mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189549/cf_259/aubergine-_och_olivdipp_med_mandel.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
1 aubergine
2 msk olivolja
2 msk tapenade
2 msk flagad rostad mandel
salt
peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi250 KJ / 60 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer