Aubergine- och pastalåda med chorizo
![Aubergine- och pastalåda med chorizo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62779/cf_259/aubergine-_och_pastalada_med_chorizo.jpg)
Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
![Aubergine- och pastalåda med chorizo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62779/cf_259/aubergine-_och_pastalada_med_chorizo.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
125 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g kvarg (1 %)
800 g körsbärstomater på burk
500 g grillade paprikor
200 g färska lasagneplattor
160 g skivad chorizo
Till servering
100 g råkostsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2023 KJ / 483 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater41.2 g
Protein26.8 g
Kommentarer
Ingen höjdare, för mycket körsbärstomater
Christina
2024-02-01Jag tog i mer korv som jag stekte i slantar lite lätt innan och sen blandade jag i korven och paprikan i tomatröran så blev det enkelt att varva röra, plattor och kvarg. Gott!
Anne-christine
2015-11-27God mat och väldigt mycket! Fast vi åt rejält så blev det matlådor! Vi tog dock lite mer korv än vad som stod.
Agneta
2012-11-03