Auberginegryta "Baingan aachari"

Betyg 4.3 av 5.
114 personer har röstat
28
Auberginegryta "Baingan aachari"

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser

4 portioner
1   stor aubergine (à ca 400 g)
2 tsk  salt
1   röd paprika
1   grön paprika
2   tomater
1 msk  fänkålsfrön
1 tsk  malen koriander
1 1/2 tsk  chilipeppar
2 tsk  svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2 msk  malen spiskummin
1 tsk  gurkmeja
7 msk  matolja
1   stor gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  tomatpuré
2 1/2 dl  matyoghurt (10 %)
1 dl  vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. ris men inte naanbröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

Såååå gott!!! Populär rätt hemma trots att aubergine inte står högt upp på listan!! Jag har lagat detta recept flera gånger nu. Jag brukar ta lite mer kryddor än det som står i receptet och dubbelt så mycket vitlök, det blir mer och djupare smak. Jag har testat olika varianter där jag använt både vanlig yogurt samt bytt ut den mot havregurt och kokosmjölk. Jag tyckte att kokosmjölken var godast - men det är ju jag :o) Det går säkert att tweeka till receptet på olika sätt, finns superbra tips i kommentarerna.

Nancy

2024-05-03

De var gott, men tror inte jag kommer laga den igen. Mycket jobb för någonting som är gott, men inte fantastiskt. Väldigt rund och len gryta så om du gillar de passar denna perfekt! Om jag lagar den igen skulle jag krydda lite mer för att se om det blir en annan upplevelse

Josefine

2024-04-04

Riktigt gott och bra tillagningsmetod. Lite mer kryddning kan behövas. Nästa gång ska jag öka på med mer chili, lite mer vitlök och korianderfrön, kanske lite lime. Serverade med olika chutneys och Pataks lime pickle - mums!

Charlotte

2023-09-12

Näringsvärde per portion

Energi2281 KJ / 545 kCal
Fett30 g
Salt4.5 g
Kolhydrater56 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpotatis
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga