Auberginelåda med feta och lammfärs
![Auberginelåda med feta och lammfärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130937/cf_259/auberginelada_med_feta_och_lammfars.jpg)
Utsökt auberginelåda med kryddig lammfärs smaksatt med citronskal. En garanterad smakupplevelse med krämig fetaost som topping. Såsen baseras på aubergine och tomat med inslag av söt honung, pressad vitlök och färsk rosmarin. Serveras efter en stund i ugnen tillsammans med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
![Auberginelåda med feta och lammfärs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130937/cf_259/auberginelada_med_feta_och_lammfars.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 aubergine
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
Färs
1/2 citron
ca 500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
Till servering
4 port ris (eller bulgur)
1 hjärtsallad
För alla
Gör glutenfri: servera med ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 679 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Carin
2024-01-06Fantastiskt gott recept, jag har inte lagt till eller dragit ifrån något.
Malin
2022-07-03Grönsakssåsen behöver salt och peppar. Då blev det jättegott! Lätt att förbereda.
Kerstin
2022-05-05