Auberginepasta med pumpakärnor
Veckans pasta serveras denna gång ihop med en tomatsås innehållande bland annat aubergine och rödlök. Koka upp och smaka av under tiden, oftast blir smakerna djupare ju längre såsen får puttra på spisen. Ät ihop med pumpakärnor eller valnötter och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 250 g)
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk basilika eller rosmarin
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 dl pumpakärnor eller valnötskärnor
65 g mâchesallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Rosta pumpakärnor eller valnötter snabbt i het stekpannan med lite salt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater62 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt god rätt. La på salladsost blev såå smarrigt.
Chatarina
2021-08-17