Auberginepasta med rostbiff
Lätt- och snabblagat pastarecept med krämig, härlig konsistens. Den smakrika såsen innehåller aubergine, ajvar relish, grädde, timjan och basilika och passar perfekt till den nykokta pastan och saftiga rostbiffen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 aubergine
2 msk olja
1 dl ajvar relish
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk timjan
salt och peppar
1 kruka basilika
300 g rostbiff i skivor
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater54.5 g
Protein26.4 g
Kommentar
Ska det vara persilja eller basilika?
Tina
2020-11-23Hej Tina! Vi har uppdaterat ingressen, det är basilika vi har använt i detta recept men det går fint att byta ut basilikan mot persilja om man vill variera smaken lite. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-23