Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad
![Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63498/cf_259/auberginepasta_med_valnotter_och_ruccolasallad.jpg)
Få ingredienser och moment men ett gott och spännande resultat! Så skulle man kunna sammanfatta den här vegetariska pastarätten som toppas med färsk basilika och valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012
![Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63498/cf_259/auberginepasta_med_valnotter_och_ruccolasallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka basilika
50 g valnötter
2 förp färsk tagliolini pasta (à 250 g)
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 627 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater101 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
2/5, smakar nästan ingenting. Bara pasta och svaga grönsaker. Skulle kunna vara bra tillbehör om man har något till, ex en linsbiff!
Freja
2021-10-28