Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
![Auberginesnurror med mynta- och tahinisås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17691/cf_259/auberginesnurror_med_mynta-_och_tahinisas.jpg)
Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
![Auberginesnurror med mynta- och tahinisås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17691/cf_259/auberginesnurror_med_mynta-_och_tahinisas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Auberginesnurror
2 auberginer (à 300 g)
1/2 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja
Mynta- och tahinisås
1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 dl tahini (sesamfröpaste)
1 dl yoghurt (3%)
1 citron (färskpressad juice)
1/2 tsk torkad mynta
färsk mynta eller persilja till garnering
salt
svartpeppar
Fyllning
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
1 kruka persilja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ev 1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
1/2 burk kokt matvete (à ca 200 g)
1/2 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer