Auberginespett med rårissallad

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
0Klimatsmart
Auberginespett med rårissallad

Letar du efter ett mumsigt vegetariskt eller veganskt grillrecept? Då kan du sluta leta! Grilla auberginespett marinerade i en glaze av miso och soja, ett superbra sätt att grilla aubergine på. Servera med en fräsch rårissallad med grillad broccoli och ingefärsdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Auberginespett med rårissallad

Ingredienser

4 portioner

Auberginespett

12   korta grillspett
2   auberginer (à ca 250 g)
2 tsk  salt

Misoglaze

2 msk  misopasta
2 msk  japansk soja
2 msk  rapsolja

Rårissallad

2 dl  råris (gärna svart)
1   broccoli (à ca 250 g)
2 krm  salt
2 msk  rostade sesamfrön
1 dl  hackad koriander

Dressing

1/2 dl  olivolja
1 msk  färskpressad limejuice
1   riven vitlöksklyfta
1/2   skivad röd chili
2 msk  riven ingefära
1 krm  salt

Till servering

srirachamajonnäs

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater21 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pinnbröd med ost
Betyg 4.2 av 5.
100 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillspett med kyckling
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling på pinne
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melon- och fetaostspett med mynta
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade kycklingspett med aioli
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tsukune – Japanska kycklingköttbullar
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga