Auberginetagine med getostyoghurt
![Auberginetagine med getostyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_156929/cf_259/auberginetagine_med_getostyoghurt.jpg)
En underbart god marockansk tagine där mustiga kryddor som ingefära, kanel, korianderfrön, vitlök ger grytan en ljuvlig smak och gifter sig med den stekta auberginen, kikärtorna och rödlöken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
![Auberginetagine med getostyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_156929/cf_259/auberginetagine_med_getostyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tagine
1 rödlök
1 aubergine (ca 300 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm malen kanel
1/2 tsk sambal oelek
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g torkade aprikoser
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ris
4 port ris eller annat gryn
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron (skal och saft)
Getostyoghurt
150 g getost
2 dl matyoghurt
peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfritt alternativ. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Kommentarer
TOPPEN recept och himla bra matlåda sedan :)
Emma
2023-10-22Super gott och enkelt
Catharina
2023-02-27Räds inte aprikoserna, det blev väldigt bra! Skippade getosten och gjorde vitlökssås istället— passade mycket bra!
Moa
2022-11-01