Avokadorisoni med persika och myntasås

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Avokadorisoni med persika och myntasås

Risoni är en slags pasta i risformat som passar mycket bra till sallader som denna med avokado, paprika och persikor. Till denna avokadorisoni serverar du en kall myntasås på crème fraiche och hackad mynta som omfamnar salladen med sin krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Avokadorisoni med persika och myntasås

Ingredienser

4 portioner
2 dl  risoni
1 l  grönsaksbuljong (tärning eller konc fond+vatten)
1   röd paprika
2   persikor
2   avokador
1 msk  olja
3 dl  rucolasallad

Sås

2 dl  lätt crème fraiche
1 msk  hackad mynta

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknigen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut risioni mot ris eller glutenfri pasta. Anpassa koktiden efter valet.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Salladen fick uppskattande kommentarer hemma, fräsch och god, lite annorlunda med persika i. Myntasåsen passade bra till den fräscha persikosmaken.

Asta

2012-06-16

Fräscht, somrigt och riktigt smarrigt. Personligen gillar jag inte mynta så jag hoppar antingen över det, serverar någon annan dressing eller byter ut mot basilika.

Maria

2007-01-26

Testa liknande recept

Somrig pastasallad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyllene pastasallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Våffla med persika och ricottaost
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga