Avokadowrap med lax och färskostwasabi

En wrap med sting! Rivig wasabi blandad med krämig färskost passar utmärkt med rökt lax och avokado. Lägg fyllningen i ett krispigt salladsblad, då håller också brödet ihop bättre. Toppa med sesamfrö för extra crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ingredienser
4 portioner
4 stora tortillabröd
2 mogna avokador
1 msk färskpressad citronjuice
200 g färskost (av cream cheesetyp)
3 tsk wasabipasta
1/2 msk japansk soja
4 romansalladsblad
200 g kallrökt lax i skivor
2 dl hackad koriander
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2441 KJ / 583 kCal
Fett37 g
Salt3.88 g
Kolhydrater39 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men det räck med en tsk wasabi!
Elisabet
2025-05-21Väldigt gott och lättlagat! Men va försiktig med wasabin, för vår del hade det räckt med 1-1,5tsk. 3tsk så tog wasabin över alla andra smaker väldigt mycket tyckte jag. Gott!
Emma
2022-03-12Fantastisk kombo! Vi brukar göra en vegetarisk variant genom att byta ut laxen till Kimchi samt addera tunt stavad morot och gurka!
Pontus
2021-07-11