Baba ganouch- aubergindipp

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
2
Baba ganouch- aubergindipp

Paradrätten på mezebordet baba ganouj är en krämig auberginedipp med sesampastan tahini. För att få baba ganoujen riktigt mjuk och krämig så långbakas auberginerna i ugnen eller på grill. En rostad tomat rundar av auberginens beska. Servera aubergineröran tillsammans med pitabröd.

Baba ganouch- aubergindipp

Ingredienser

8 bufféportioner
3   auberginer
1   tomat
1/2   röd paprika
2   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  tahini
salt
1/2   citron
1 tsk  citronsaft

Till servering

granatäppelkärnor olivolja, pitabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Älskar tahini men det var alldeles för mycket i receptet för min smak. Tog över smaken fullkomligt så tips är att ta lite och smaka sig fram till rätt mängd.

Sandra

2023-03-26

Bästa receptet på baba ganoush som jag prövat! Helt överlägset! Det är tomaten och mängden tahini som gör det.

Alexandra

2019-06-20

Näringsvärde per portion

Energi1172 KJ / 280 kCal
Fett14 g
Salt1.33 g
Kolhydrater26 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga