Baba ganouch- aubergindipp
Paradrätten på mezebordet baba ganouj är en krämig auberginedipp med sesampastan tahini. För att få baba ganoujen riktigt mjuk och krämig så långbakas auberginerna i ugnen eller på grill. En rostad tomat rundar av auberginens beska. Servera aubergineröran tillsammans med pitabröd.
Ingredienser
8 bufféportioner
3 auberginer
1 tomat
1/2 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl tahini
salt
1/2 citron
1 tsk citronsaft
Till servering
granatäppelkärnor olivolja, pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1172 KJ / 280 kCal
Fett14 g
Salt1.33 g
Kolhydrater26 g
Protein9 g
Kommentarer
Älskar tahini men det var alldeles för mycket i receptet för min smak. Tog över smaken fullkomligt så tips är att ta lite och smaka sig fram till rätt mängd.
Sandra
2023-03-26Bästa receptet på baba ganoush som jag prövat! Helt överlägset! Det är tomaten och mängden tahini som gör det.
Alexandra
2019-06-20