Bacon- och spenatpaj

Mer paj åt folket! Baconet steks knaprigt och läggs åt sidan medan spenaten och löken får fräsas samman. Spenatblandningen åker ned i den pajdegsklädda formen ihop med baconet samt lite av majsen. En äggstanning gör dem sällskap för fyllnad, och när pajen är klar äts den ihop med en sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1/2 förp majskorn (à 340 g)
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
6 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
65 g salladsmix
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 698 kCal
Fett48 g
Salt3.7 g
Kolhydrater32 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod paj! Enkel att laga och även de som inte är så jätteförtjusta i vare sig spenat eller majs, tyckte att den var jättegod. Jag gjorde en egen, lite matigare pajdeg: 2,5 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 100 g smör/ margarin, 2 msk vatten och ett kryddmått salt. // Anna
Anna
2025-04-24Gör en egen pajdeg med 3dl vetemjöl,125g smör, 1 ägg 2msk kallt vatten så blir det ännu bättre. Lägger man sedan i en chili o skippar majsen blir det kanongott!
Björn
2025-03-23Behöver man justera receptet om man använder färsk spenat istället för fryst?
Elin
2025-01-30Hej Elin! Det du behöver göra är att steka spenaten i omgångar, 400 g spenat är rätt skrymmande ;). Sen är det bara att laga efter receptet: Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-01-31