Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål
Nog för att denna sveciakorv är himmelskt god, så är det tillbehören i denna rätt som sticker ut lite extra. Svartkålen steks och kokas sedan samman med mjölk och Västerbottenostsås innan den serveras ihop med korven och kokt potatis. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
300 g korv med bacon- och sveciasmak (eller salsiccia)
1 tsk olja
125 g skuren svartkål
salt
peppar
1/2 dl ostsås (Västerbottensostsås)
1 dl mjölk
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet på korvpaketet. I övrigt fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 695 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g
Kommentarer