Baconstuvad grönkål med köttbullar
![Baconstuvad grönkål med köttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17554/cf_259/baconstuvad_gronkal_med_kottbullar.jpg)
Baconstuvad grönkål med köttbullar är en högklassig måltid tillsammans med kokt potatis. Gör köttbullarna på blandfärs, lök, ströbröd, ägg och mjölk och servera med gräddstuvad grönkål med bacon.
![Baconstuvad grönkål med köttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17554/cf_259/baconstuvad_gronkal_med_kottbullar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
Baconstuvad grönkål
500 g djupfryst hackad grönkål
1 dl grädde
salt och peppar
140 g bacontärningar
Till servering
kokt potatis
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör äggfri: hoppa över ägg i färsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 664 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Bra recept! Byter ut blandfärsen mot nötfärs och grönkålen mot gräddsås!
Bo
2016-11-22Mycket bra nytänk och val av nyttiga ämnen.Grönkål, byter ut blandfärs till bönfärs bollar.
Marianne
2016-11-21