Baguette
Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.
Ingredienser
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
Favorit! Nygräddade, skiva, doppa i olivolja och flingsalt :-)
Joachim
2024-10-01Resultatet blev super. Lite kladdig deg att hantera, men det går. Mjöla händerna innan vridning, lättar lite då. Anette TG
Anette
2024-09-17Nu har jag bakat dessa i 4 omgångar. Otroligt lättbakat o jättebra resultat. Kan rekommenderas å det varmaste!
Annica
2024-09-08