Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola
![Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249311/cf_259/baguette_med_mortadella__ortricotta__pecorino_och_rucola_________.jpg)
En matig och god macka med inspiration från Italien. Rustik baguette fylld med krämig örtricotta, pecorino, oliver och mortadella, toppas med pepprig rucola och passar utmärkt till picknicken.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
![Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249311/cf_259/baguette_med_mortadella__ortricotta__pecorino_och_rucola_________.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g ricottaost
2 dl hackade örter t ex basilika och timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl urkärnade gröna oliver
1 baguette
ca 200 g mortadella
65 g rucola
100 g riven pecorinoost
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta och pecorino mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2241 KJ / 535 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater29 g
Protein28 g
Kommentarer