Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap
![Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152508/cf_259/bakad_brie_med_fikon__notter_och_lonnsirap.jpg)
Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
![Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152508/cf_259/bakad_brie_med_fikon__notter_och_lonnsirap.jpg)
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 rund rumsvarm brieost (à 500 g)
5 färska fikon
1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter)
2 msk lönnsirap
1/2 tsk flingsalt
Till servering
plockad timjan
kex eller bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i kex/bröd i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt kex/bröd.
Näringsberäkningen är inkl bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1772 KJ / 423 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g
Kommentar
Bra
Eva
2018-05-07