Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g  smör
150 g  mörk choklad
1 msk  snabbkaffepulver
3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1   stort päron i bitar
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  Cointreau
1 msk  socker

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron- och kardemummapaj
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig espressotårta
Betyg 3 av 5.
290 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga