Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt
![Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17534/cf_259/bakad_gos_fran_hjalmaren_med_palsternacka_och_korngryn_samt_apple_och_kryddpepparyoghurt.jpg)
Ett smakrikt och mättande recept på gös med palsternacka och korngryn som du serverar med en utsökt kräm med äpple och kryddpepparyoghurt. Lyxig vardagsmat!
![Bakad gös från Hjälmaren med palsternacka och korngryn samt äpple och kryddpepparyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17534/cf_259/bakad_gos_fran_hjalmaren_med_palsternacka_och_korngryn_samt_apple_och_kryddpepparyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Gös
4 bitar gösfilé utan skinn (à 150 g)
salt
smör till stekning
Äpple och kryddpepparyoghurt
4 dl mezeyoghurt
4 msk äppeljuice
1 tsk stött kryddpeppar
salt
Palsternacka och krongryn
2 dl kokta korngryn
2 palsternackor
1 rött äpple
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
1 dl grovskuren dill
8 rädisor i klyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer