Bakad moccacrème med myntahallon och krossade drömmar
Tänk crème caramel fast en lite mer glamorös dessert med smak av kaffe och choklad. Den bakade moccacrèmen görs med fördel dagen innan, så känn lugnet när gästerna anländer. Bjud med limemarinerade hallon, knapriga kaksmulor och chokladflarn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
3 dl strösocker
1/2 dl vatten
4 ägg (à ca 60 g)
2 msk kakao
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Marinerade hallon
1/2 dl färska myntablad
1 1/2 msk råsocker
1 msk färskpressad limejuice
2 dl hallon (färska eller frysta, tinade)
Till garnering
6 drömmar (eller andra småkakor)
ev chokladflarn
ev myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1906 KJ / 456 kCal
Fett21 g
Salt0.27 g
Kolhydrater57 g
Protein8 g
Kommentarer
Hej! Strul med detta recept skulle kunna bero på storleken på äggen. Vi använder gärna mediumstora ägg när vi bakar. Sen är det väldigt viktigt att man inte rör när karamellen kokar. Hoppas detta kan underlätta för er att göra denna moccacreme. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-12-11Inget att rekommendera tyvärr.Funkade ej att värma socker med vatten i kastrull o koka till en ljusbrun karamell. Den blev bara vit trots att jag gjorde en ny sats. Skulle ev funkat om man värmde den i en het stekpanna istället. Lät gott men tyvärr ingen hit
Katarina
2015-01-19Moccacremen blev inte klar trots att den stod inne i 1tim.40 min. En liten del hade då stelnat resten var vätska som rann ur formen.Dessutom satt sockret fast i formen.Det blev alltså till att snabbt tänka ut ngt annat till efterrätt.
Maj-britt
2015-01-02