Bakad portabello med kronärtskocksgratäng
En krämig kronärtskocksgratäng passar utmärkt ihop med bakad portabello. Gratängen gör du med hjälp av en potatisgratäng, kronärtskocksbottnar, persilja och vitlök. Portabellon fyller du med bönfyllning och ost. Servera tillsammans med fräsch sallad och krispiga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
Gratäng
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1 kruka persilja
800 g potatisgratäng
1 vitlöksklyfta
Portabello
400 g portabellosvampar
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1/2 dl solrosfrön
100 g grana padano
Sallad
1 kruksallad
2 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2743 KJ / 657 kCal
Fett37 g
Salt4.16 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer