Bakad purjolök med getost och hasselnötter
![Bakad purjolök med getost och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183825/cf_259/bakad_purjolok_med_getost_och_hasselnotter.jpg)
Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.
![Bakad purjolök med getost och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183825/cf_259/bakad_purjolok_med_getost_och_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
4 som bufféportion
2 purjolökar
1/2 dl hasselnötter
170 g getost
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1/2 kruka timjan
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1160 KJ / 278 kCal
Fett21 g
Salt1.61 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g
Kommentarer
Mycket gott. Hade inte getost hemma men det fungerade bra med fetaost istället.
Hélena karin
2024-03-12Såååå gott!!!!
Linn
2022-10-22Fantastiskt gott!
Karin
2022-01-17