Bakad risotto med sparris
![Bakad risotto med sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74025/cf_259/bakad_risotto_med_sparris.jpg)
Ett recept på bakad risotto med sparris som gör sig bäst som förrätt, och portionerna är anpassade därefter. Risotton kokas halvklart i kastrull och bakas sedan klart i en ugnfast form på grillen.
![Bakad risotto med sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74025/cf_259/bakad_risotto_med_sparris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g grön sparris
salt
3 dl risottoris (arborio, carnaroli eller liknande)
3 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl vatten
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olja
parmesan eller annan lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanost.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1501 KJ / 358 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater43 g
Protein10.1 g
Kommentarer