Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
4
Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Klyv en hel rotselleri på mitten och baka mjuk i ugnen. Under tiden steker du sötmandel i smör och river skalet av en citron. Strössla detta över den nu färdigbakade rotsellerin och toppa med rucola. Ett ljuvligt tillbehör till det mesta, eller som del av en festbuffé!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  rotselleri
1 dl  grovhackad mandel
50 g  smör
1 msk  finrivet citronskal
flingsalt
1   påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Sagolikt gott, perfekt till en förrätt!

Kristina

2018-09-24

Jättegott åt det om ensamrätt

Laila

2016-12-09

Underbart tillbehör till kött och fisk. Äter LCHF och har ibland svårt att hitta lämpligt tillbehör, men detta var fantastiskt.

Mona

2015-10-18

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 205 kCal
Fett14 g
Salt1.17 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärslimpa i ugn
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga