Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
![Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_204837/cf_259/bakad_rotselleri_med_svamp_och_appelvinagrett.jpg)
Långbakad rotselleri i timjan och smör kräver lite tålamod och tid men är väl värd att vänta på. Den umamirika rotsellerin toppas med en höstig svamp -och äppelsallad och serveras med mandelpotatispuré. En elegant middagsrätt maxad med mustiga smaker.
![Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_204837/cf_259/bakad_rotselleri_med_svamp_och_appelvinagrett.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg rotselleri
50 g smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka timjan
700 g mandelpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
150 g shiitakesvamp
1 dl majsolja
1 rött äpple (gärna katja)
1 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 572 kCal
Fett34 g
Salt2.7 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer