Bakad selleri med stiltoncréme

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Bakad selleri med stiltoncréme

Bakad rotselleri toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på stilton eller annan blåmögelost. Vips så har du den godaste och mest smakrika vegorätten på julbordet eller buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Bakad selleri med stiltoncréme

Ingredienser

6-8 portioner
800 g  rotselleri
1   vitlöksklyfta
1 tsk  torkad timjan
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1/2 tsk  malen svartpeppar

Stiltoncrème

100 g  stiltonost eller annan blåmögelost
1 - 2 tsk  äppelcider- eller sherryvinäger
2 msk  hett vatten

Grönkål

50 g  skuren grönkål
1 tsk  olja
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

Topping

1 dl  hackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi845 KJ / 201 kCal
Fett15 g
Salt1.93 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelostfylld lövbiff med snabb ättiksgurka
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga