Bakade ägg med sparris och spenat

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Bakade ägg med sparris och spenat

En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Bakade ägg med sparris och spenat

Ingredienser

6 portioner
250 g  grön sparris
2 msk  olivolja
1   riven vitlöksklyfta
200 g  färsk bladspenat
6   ägg
2 krm  salt
1 dl  crème fraiche
1 msk  finrivet citronskal
4 msk  finskuren gräslök

Till servering

bröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott

Eva

2024-05-09

Väldigt gott. Dock behövs koll så att inte äggen blir ”överkokta”!

Anders

2024-04-06

Näringsvärde per portion

Energi793 KJ / 189 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Primörsallad med matvete och citronett
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och pestopasta med sardellsparris
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och halloumispett med citronglaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med fetaostkräm och honung
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga