Bakade bär
![Bakade bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74046/cf_259/bakade_bar.jpg)
Laga jordgubbar och körsbär med en skvätt vin i en ugnsfast form direkt i elden på grillen. Det blir riktigt god dessert som är klar på ett kick! Servera de bakade bären tillsammans med grädde och småkakor.
![Bakade bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74046/cf_259/bakade_bar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 l jordgubbar
1/2 l körsbär
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
Till servering
vispgrädde
några kakor
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria kakor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och kontrollera innehållet i kakorna.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde till mjölkfritt vispbart alternativ. Kontrollera innehållet i kakorna.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kakorna.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi608 KJ / 146 kCal
Fett4.6 g
Kolhydrater22.5 g
Protein1.7 g
Kommentarer