Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs
![Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191963/cf_259/bakade_betor_med_avokado_och_kryddig_vegansk_majonnas.jpg)
Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191963/cf_259/bakade_betor_med_avokado_och_kryddig_vegansk_majonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g gul- eller rödbetor
2 msk olivolja
2 krm salt
2 avokador
1/2 citron
3 msk gula russin
1 dl rostad hackad mandel
2 msk finskuren gräslök
flingsalt
Kryddig majo
3 msk spad från kokta bönor (t ex vita bönor eller kikärtor)
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm curry
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater20 g
Protein6 g
Kommentarer