Bakade fikon med roquefort
![Bakade fikon med roquefort](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103888/cf_259/bakade_fikon_med_roquefort.jpg)
Ugnsbakade fikon med roquefort är ett snabbt fixat tilltugg till vintermyset. De söta fikonen gratineras med den salta grönmögelosten och serveras sedan med smakrik delichark som lufttorkad skinka, salami eller chorizo.
![Bakade fikon med roquefort](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103888/cf_259/bakade_fikon_med_roquefort.jpg)
Ingredienser
8 st
4 färska fikon
50 g roquefortost
Till servering
lufttorkad skinka
chorizo
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut roquefortost mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut roquefortost mot en mjölkproteinfri ost.
Näringsvärdet är beräknat per bit inkl lufttorkad skinka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi205 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer