Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Det kan vara knepigt att fixa efterrätt för en, men den här krispiga smulpajen med päron, ingefära och blåbär är perfekt. Blåbär och ingefära är riktiga smakkompisar! Servera gärna med glass eller en klick vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
Havrekrisp
1 dl havregryn
2 msk rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 krm kanel
Fyllning
1 litet päron (gärna conference)
2 dl blåbär
2 tsk strösocker
1 krm vaniljpulver
1 - 2 tsk riven, färsk ingefära
Till servering
glass eller vispad grädde
För alla
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, glass alt. grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass alt. grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispad grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3007 KJ / 719 kCal
Fett37 g
Salt0.4 g
Kolhydrater86 g
Protein6 g
Kommentarer
Låter mycket lockande! Ska prova snarast.
Gunnel
2022-03-23Väldigt gott. Räckte dock till 3 portioner. :)
Petter
2021-02-12Riktigt god dessert! Både ingefäran och kanelen gör att smaken får en härlig tvist, inte en missnöjd gom vid middagen.
Ann
2019-01-08