Bakade plommon med yoghurt
![Bakade plommon med yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_218735/cf_259/bakade_plommon_med_yoghurt.jpg)
Ugnsbakade plommon gör sig fint tillsammans med kryddor som kanel och kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter samt frisk mynta. Servera de bakade plommonen till frukost, brunch eller som enkel dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
![Bakade plommon med yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_218735/cf_259/bakade_plommon_med_yoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 plommon
smör eller olja (till formen)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk mortlad kardemumma
2 msk flytande honung
Till servering
naturell yoghurt (10%)
hackade nötter (t ex jordnötter)
färsk mynta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi498 KJ / 119 kCal
Fett6 g
Salt0.02 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer