Bakat ägg med snabb pressgurka
![Bakat ägg med snabb pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92989/cf_259/bakat_agg_med_snabb_pressgurka.jpg)
Njut av en len, bakad äggkräm på äggulor och smetana – den ryska motsvarigheten till crème fraiche. Toppa med fint tärnad gurka som läggs i en ättikslag och blir sötsyrligt läcker på ett kick. Perfekt på påskbuffén!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
![Bakat ägg med snabb pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92989/cf_259/bakat_agg_med_snabb_pressgurka.jpg)
Ingredienser
6 portioner
5 äggulor
2 dl smetana
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
Snabb pressgurka
1/4 dl ättiksprit (12 %)
1/2 dl socker
3/4 dl vatten
1/2 gurka (à 200 g)
2 msk finhackad persilja
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Har du inga värmetåliga glas så går det bra att baka äggkrämen i äggskalen. Försök knäcka äggen så att den ena skalhalvan blir så stor som möjligt. Fyll den med kräm och ställ i grovsalt i en form. Små ugnståliga espressokoppar går också bra att baka i.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi868 KJ / 2017 kCal
Fett15 g
Salt0.28 g
Kolhydrater16 g
Protein3 g
Kommentarer