Bakat avokadoägg med lax och chili
Avokadoägg, vad är nu det? Jo, det är avokadohalvor som man knäcker ner äggulor i och bakar i ugnen tills gulan nätt och jämnt har börjat stelna. Lägg i skivor av kallrökt lax för en ett matigare avokadoägg. Toppa med chiliflakes och du har en suverän brunchrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
6 portioner
3 mogna avokador
100 g kallrökt lax i skivor
6 äggulor
2 krm chiliflakes
2 msk hackad koriander
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g
Kommentarer
God tanke med dessa recept, men är det särskilt klimatsmart att äta avokado med tanke på den enorma mängden vatten som går åt till att skörda en enda avokado?
Sofie
2019-04-21Hej Sofie! Här kan du läsa mer om HUR vi har tänkt och beräknat: https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24Låter mycket gott men vad gör man av det som gröpts ur avokadona?
Åke
2018-10-16Hej Åke! Allt ryms ju inte i avokadon, så varför inte äta upp det, ha det på sidan eller göra en guacamole utav det? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-17