Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Bästa smakkompisen till den syrliga rabarbern är söta jordgubbar. Den här oemotståndliga rabarber- och jordgubbssylten blir lite extra god, kokad med en vaniljstång. Ljuvliga sommarsmaker till en enkel sockerkaksbakelse med vispad crème fraiche.

Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Ingredienser

4 portioner

Rabarber- och jordgubbssylt

500 g  rabarber
1 l  jordgubbar
1   vaniljstång
500 g  syltsocker

Bakelse

2 dl  crème fraiche 15 %
2 tsk  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
4   skivor sockerkaka

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett10.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater91.5 g
Protein4.1 g

Testa liknande recept

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber med vit chokladgrädde och grillad sockerkaka
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga