Bål med hallon och fläder
![Bål med hallon och fläder](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_113686/cf_259/bal_med_hallon_och_flader.jpg)
Blanda en sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
![Bål med hallon och fläder](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_113686/cf_259/bal_med_hallon_och_flader.jpg)
Ingredienser
10 portioner
500 g frysta hallon (helst svenska)
finrivet skal och färskpressad juice av 2 lime
2 dl konc flädersaft
2 msk ljust muscovadosocker
11 dl tonic water
isbitar till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi205 KJ / 49 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater10 g
Protein0.5 g
Kommentar
Funkade även fint utan att mixas! Blandade bara alla ingredienser i en stor skål.
Matilda
2020-03-21