Bål med hallon och fläder

Betyg 2.9 av 5.
368 personer har röstat
1
Bål med hallon och fläder

Blanda en sommarfräsch bål med smak av hallon, fläder och lime. Tillsätt spritsig tonic för en lätt bitter kontrast. Häll upp i en snygg kanna eller skål och du, snåla inte på isen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Bål med hallon och fläder

Ingredienser

10 portioner
500 g  frysta hallon (helst svenska)
finrivet skal och färskpressad juice av 2   lime
2 dl  konc flädersaft
2 msk  ljust muscovadosocker
11 dl  tonic water
isbitar till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
368 personer har röstat

Kommentar

Funkade även fint utan att mixas! Blandade bara alla ingredienser i en stor skål.

Matilda

2020-03-21

Näringsvärde per portion

Energi205 KJ / 49 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater10 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Tonicbål med fläder och rabarber
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläderlemonad
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salt & Sills iste
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tre läskande sommardrinkar
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktigt iste
Betyg 3.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga