Balsamicosås
Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.
Ingredienser
2 dl
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
3 msk strösocker
5 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
1/2 dl kalvfond
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att göra, men väl kantig i smakerna, det blev mycket socker och balsamico-smak. Inget för den som söker en elegant rödvinssås.
Sofia
2024-06-20Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!
Tomas
2024-04-02Godaste såsen
Anna
2024-01-01