Bami goreng med ägg och ketjap manis

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
4
Bami goreng med ägg och ketjap manis

Ett smakrikt recept på en rätt inspirerad av det asiatiska köket. Bami goreng med ägg och ketjap manis gör du av bland annat nudlar, vitlök, purjolök, kyckling, sambal oelek, ägg och lime. Enkelt och otroligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Bami goreng med ägg och ketjap manis

Ingredienser

4 portioner
250 g  äggnudlar
1   vitlöksklyfta
1   purjolök
2   morötter
1   paprika
ca 450 g  kycklinglårfilé
2 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  sambal oelek
3 msk  ketjap manis
3   ägg
1/2   kruka hackad koriander
limeklyftor till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Lagat detta igen, lika gott som förra gången. Fast nu tog jag i mer sambal, ketjap manis och i en skvätt soya + sugarsnaps

Ann-charlotte

2024-01-26

Mmmmmmm, hur gött som helst

Ann-charlotte

2023-11-05

Ett bra recept men det behövdes mycket mera krydda. Gärna ett stänk soya, annars en god rätt.

Cathrin

2012-02-03

Näringsvärde per portion

Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater61.3 g
Protein38.6 g

Testa liknande recept

Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling satay med jordnötssås
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga