Banan- och jordnötsglass
Snabblagad glass med banan och jordnötssmör. Med frysta bananer behövs varken ägg eller grädde. Glassen smaksätts med limejuice och honung. Ät den på en gång! Jordnötsglassen är god till en fruktsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 frysta bananer
1 dl jordnötssmör
1 msk färskpressad limejuice
1/2 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi868 KJ / 208 kCal
Fett14 g
Salt0.33 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g
Kommentarer
Men det är väll ingen glass. Det ska ju vara frusen.
Jessica
2024-05-29Hej Jessica! Jo, vi kallar det glass eftersom det är frysta bananer som mixas, så den blir lite fryst och bör ätas på en gång. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-03God men lite söt, körde med sirap och citron juice dock
Simon
2020-07-09Fem stjärnor för smaken, men konsistensen...? Nja, min stavmixer fick verkligen jobba, och det blev ändå ingen bra blandning. Jag ska prova igen, men då låta bananen tina mer och köra i mixer istället.
Jenny
2020-06-28