Banana bread
Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
10-12 skivor
smör och mjöl till formen
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.
Receptet är uppdaterat 2020-05 med något ökad gräddningstid.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt0.62 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag tillsätter lite blåbär när jag häller upp smeten, det uppskattas
Roland
2024-06-19Ååååhh vad jag älskar detta recept, gjort den många ggr och alltid lika uppskattad, idag provade jag att göra den helt utan socker, då jag annars halverat sockermängden, kan vara bra om man inte vill ha en alltför söt kaka, bananerna räcker gott, mums att bra jordnötssmör små, eller Nutella, jag tar både och, så god!! 👌🏾😋😋😋
Rim-jasmin
2024-03-31När jag gör denna använder jag kokos i formen, lägger till kanel och hackade valnötter i smeten och skippar den halverade bananen ovanpå. Blir mycket gott!
Nanna
2024-03-15